Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Εντελώς “δημοκρατικά” το Εθνος έδιωξε το Γιώργο Δελαστίκ

Σε μια απροσδόκητη κίνηση, η εφημερίδα “Εθνος” διέκοψε τη συνεργασία της με το γνωστό αρθρογράφο Γιώργο Δελαστίκ εξαιτίας άρθρου του τελευταίου στην εφημερίδα ΠΡΙΝ με το οποίο ως λογικός άνθρωπος κατέγραφε απλά στο τέλος αφήνοντας και τη δική του υποψία να εννοηθεί σχετικά με τις άλλες σκέψεις που επικρατούν και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ως προς το ποιοι κρύβονται πράγματι πίσω από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Για την ιστορία να πούμε ότι ο κος Δελαστίκ είναι γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις, τις οποίες υπηρετεί και το ΠΡΙΝ ενώ ήταν υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εμείς απορούσαμε πάντως – και πολλοί άλλοι – πως ο αξιόλογος Γιώργος Δελαστίκ βρισκόταν ακόμη στο Εθνος.
Ευχόμαστε στο μαχητικό αρθρογράφο να συνεχίσει αυτό που τόσο καλά κάνει.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Το «Έθνος», εδώ και μία εβδομάδα, με σειρά δημοσιευμάτων, δίνει τον αγώνα για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, φέρνοντας στο φως ντοκουμέντα για τη σκληρή ιεραρχία που διαπερνά τη νεοναζιστική οργάνωση.
Επειδή υπήρξαν ιστοσελίδες που έσπευσαν να χρεώσουν στην εφημερίδα μας κείμενο του Γ. Δελαστίκ που δημοσιεύτηκε αλλού και υποστηρίζει το ανήκουστο -αφού ισχυρίζεται ότι για τη δολοφονία της Αμφιάλης «δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης»- το «Εθνος» υπογραμμίζει:
Ουδέποτε φιλοξένησε στις σελίδες του τέτοια άποψη και ούτε θα μπορούσε. Τη θεωρεί, άλλωστε, απαράδεκτη και επικίνδυνα αποπροσανατολιστική.
Το τραγικό γεγονός της Αμφιάλης δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, αλλά μία πολιτική δολοφονία με θύμα έναν αντιφασίστα, που, όπως αποκαλύπτεται, οργανώθηκε και εκτελέστηκε με συγκεκριμένο σχέδιο και ρητές εντολές.
Ασχέτως όσων υποστηρίζονται από οποιονδήποτε, το μόνο που καλύπτει αυτή την εφημερίδα είναι ο τίτλος του Σαββατιάτικου πρωτοσέλιδού της (21/09/13), το οποίο τόνιζε: «Με άνωθεν εντολή η δολοφονία».
Όλα τα υπόλοιπα, ένα και μόνο αποτέλεσμα έχουν: λειτουργούν απενοχοποιητικά για τη ναζιστική συμμορία.
Το «Έθνος» ουδέποτε λογοκρίνει απόψεις αρθρογράφων του. Υπεράνω όλων, ωστόσο, είναι η υπεράσπιση της αλήθειας και της Δημοκρατίας. Γι” αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να φιλοξενήσει απόψεις που παραβιάζουν αυτή την «κόκκινη γραμμή»…