Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση 55 βουλευτών της ΝΔ στον Στουρνάρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

20131011-194427.jpgΕρώτηση-πρόταση για καταβολή του επιδόματος θέρμανσης προκαταβολικά, με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να αποφευχθεί το περσινό φαινόμενο, της μη απόδοσης των προβλεπόμενων ποσών στους δικαιούχους, κατέθεσαν 55 βουλευτές της ΝΔ.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου και αναφορικά με το ζήτημα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, επικρατεί απόλυτη σύγχυση. Παρά το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, τι θα ισχύσει τελικά φέτος με τη διαδικασία επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης.
Εφόσον οι διακηρύξεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι βάσιμες και πράγματι υπάρχει πρόβλεψη για εκταμίευση περίπου 300 εκατ. ευρώ, τότε οφείλει το Υπουργείο να οριστικοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους.
Για παράδειγμα, μπορεί το Υπουργείο να προχωρήσει σε έκδοση «κουπονιών» για τους δικαιούχους, για το ποσό που αναλογεί στον καθένα –ανάλογα με το εισόδημά αλλά και τον τόπο διαμονής τους- με το οποίο θα επιδοτείται η αγορά πετρελαίου.
Ακολούθως οι πρατηριούχοι, το «κουπόνι» μαζί με την απόδειξη παράδοσης της ποσότητας που αναλογεί σε αυτό, θα μπορούν να το εκταμιεύουν από συγκεκριμένο λογαριασμό από όλες τις τράπεζες. Κατόπιν τούτων…
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Ποιο είναι το ποσό, το οποίο έχει προβλεφθεί για να εκταμιευθεί φέτος, για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης;

2. Η διαδικασία επιδότησης των δικαιούχων, θα προβλέπει το ποσό που αναλογεί να δίνεται προκαταβολικά;