Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Άδωνις: «Αξιοποιήστε Ή Πουλήστε Τα Ακίνητα Σας»!

adonis spitia katoikies Άδωνις: «Αξιοποιήστε ή πουλήστε τα ακίνητα σας»!Δήλωση – σοκ ήρθε από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μία μέρα μετά την αντίδραση 24 βουλευτών της ΝΔ για το φόρο ακινήτων. Ο υπουργός Υγείας είπε – ούτε λίγο, ούτε πολύ – ότι ο νέος ενιαίος φόρος μπαίνει για να πιεστούν οι πολίτες και να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, διαφορετικά ας την πουλήσουν…
Το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων προκαλεί ήδη γκρίνια και εκνευρισμό στη Νέα Δημοκρατία, ενώ οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, έρχονται να ρίξουν λάδι στη φωτιά.
Μιλώντας στο Mega ο κ. Γεωργιάδης είπε μεν ότι “οι βουλευτές καλώς δίνουν τη μάχη τους”, όμως έσπευσε να προσθέσει ότι “ο φόρος ακινήτων είναι δίκαιος και πρέπει να εφαρμοστεί”.
Μάλιστα τόνισε ότι: “Ο φόρος ακινήτων θα πιέσει τους ιδιοκτήτες να εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους ή να τις πουλήσουν”.
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ακόμη: “Δεν λέω ό,τι όπως ετέθη είναι το τέλειο. Πρέπει να βοηθήσουμε την οικοδομή. Η οικοδομή έχει πληγεί γιατί έχει πληγεί η τραπεζική πίστη. Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια. Είμαστε σε μία φάση σταθεροποίησης της αγοράς. Οι αντικειμενικές αξίες να ισχύουν για όλους. Τα ενοίκια πριν από ένα χρόνο για να νοικιάσουμε ένα βιβλιοπωλείο δεν είχαν πέσει καθόλου”.