Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σκληραινει η αντιπαράθεση στην παιδεία.

Σε κίνηση «ματ» προχωρεί ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος διαβίβασε σήμερα, Τετάρτη, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια για να παραδώσουν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας.
Όπως αναφέρουν αποκλειστικές 
πληροφορίες ο κ. Αρβανιτόπουλος κοινοποίησε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελιά του προς τα πανεπιστήμια, την οποία έστειλε και τις αρμόδιες Εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.
Όπως είναι γνωστό, με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας ζητείται να δοθούν τα στοιχεία που αφορούν την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων από τα πανεπιστήμια ως τις 9 Οκτωβρίου.
«Παρακαλούμε να επιληφθείτε και να εκδώσετε παραγγελία για την άμεση και πριν την 10η Οκτωβρίου, χορήγηση των ως άνω πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή και κάθε συναφούς εγγράφου και τη αποστολή τους στα ΑΣΕΠ, κατά τα οριζόμενα από το νόμο, επιφυλασσόμενοι για τη λήψη και άσκηση κάθε ενδεικνυόμενου και προβλεπόμενου μέσου προστασίας των έννομων συμφερόντων του Δημοσίου» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Παιδείας προς τις εισαγγελικές αρχές.
Τα πανεπιστήμια επιμένουν στο αίτημά τους να ανακληθεί η απόφαση για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους, ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες των οκτώ ΑΕΙ που έχουν μπει στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας είναι κλειστές λόγω κινητοποιήσεων των υπαλλήλων τους. Στην περίπτωση που οι υπηρεσίες δεν ανοίξουν για να συγκεντρωθούν εγκαίρως τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας, θα θεωρηθούν υπεύθυνες οι διοικήσεις τους για την καθυστέρηση της διαδικασίας.

Στο μεταξύ οι διοικήσεις των ΑΕΙ αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες την προσφυγή τους κατά της ανάκλησης της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.