Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε… τι σημαίνει η μή προφυλάκιση των βουλευτών;


6E4F4CA2F261F07F65EED6194AB2A516
Αφιερωμένο σε κάποιους που μας “εγκαλούσαν” όταν γράφαμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να τεθεί εκτός νόμου, πριν ακόμα από τις συλλήψεις: Τη Χρυσή Αυγή ΔΕΝ θα την βγάλουν από τη Βουλή. Τουλάχιστον όχι με την αιτιολογία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Κι αυτό, επειδή δημιουργείται δεδικασμένο για το ΠΑΣΟΚ.

Έπεσαν επάνω μας λοιπόν μετά τις προφυλακίσεις περίεργοι και “ανώνυμοι” τύποι (όχι μόνο οπαδοί της ΧΑ), ότι δήθεν “διαψευσθήκαμε, γράφαμε παπάντζες κλπ”.

Η σημερινή απόφαση λοιπόν σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ χαρακτηρίζεται ως “εγκληματική οργάνωση”, με τα υπάρχοντα στοιχεία. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Μίχος ΔΕΝ θα είχαν αποφυλακισθεί. Τόσο απλά. Θυμηθείτε τι έγινε με τη 17Ν που είχε χαρακτηρισθεί εγκληματική οργάνωση: Ακόμα και οι “καφετζήδες” είχαν προφυλακιστεί.

Έτσι, κάθε παράπτωμα που βαρύνει μέλη της ΧΑ, λαμβάνει ατομικό χαρακτήρα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αυτό είναι το μοναδικό συμπέρασμα που εξάγεται από την σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης. Όπως λοιπόν σεβαστήκαμε τις εως τώρα ενέργειες της δικαιοσύνης, έτσι με απόλυτο σεβασμό αντιμετωπίζουμε και τις σημερινές εξελίξεις.

Όλοι οι πολιτικάντηδες φύλαρχοι που έσπευδαν με αλλαλαγμούς να αποθεώσουν ή να απαξιώσουν την δικαιοσύνη ανάλογα με τα συμφέροντα τους, είναι οι πλέον επικίνδυνοι για την δημοκρατία.

Και τελευταίο “τιπ”: Νομίζετε ότι θα “χαλούσε” τον Ν. Μιχαλολιάκο μία προφυλάκιση μετά από αυτές τις εξελίξεις;