Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΜΗΝ ΑΣΚΕΙΤΕ ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ‏


Γενικώς τα περνάμε πολύ ωραία. Κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο, μαθαίνουμε για μια νέα μορφή βίας που μέχρι τότε δεν την γνωρίζαμε. Αντιπροχθές μάθαμε ότι το γιαούρτι, το σύνθημα, η διαδήλωση είναι βία εφάμιλλή του μαχαιριού. Προχθές μάθαμε ότι το να αναλύει ένας 
συνταγματολόγος το φαινόμενο της βίας ενώπιον του Πάγκαλου και της Σώτης είναι βία τόσο σκληρή που τον καθιστά αυτομάτως αρχηγό των τραμπούκων. Χθες οι γνώσεις μας περί την βία εκτοξεύθηκαν στην στρατόσφαιρα, μάθαμε ότι υπάρχει και η κοινοβουλευτική βία, η αποτρόπαια και απάνθρωπη βία των επερωτήσεων.

Ναι, μα την πίστη μου. Το είπε χθες ο Βενιζέλος-ποιος άλλος θα μπορούσε να εκστομίσει τέτοιου...
μεγέθους τερατολογία- απαντώντας στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Σκαραμαγκά. «Εδώ υπάρχει μια άλλη μορφή βίας, η κοινοβουλευτική με χυδαιολογίες. Είναι ύπουλη μορφή βίας, υπονομευτική για τη Δημοκρατία», είπε ο Βενιζέλος και το καταπέτασμα του ναού σχίσθηκε σε εφτά κομμάτια. Που τις βρήκες Βαγγέλη μου τις μώλωπες; Με χτύπησαν τρεις ερωτήσεις, δύο επερωτήσεις και μια συνεδρίαση προ ημερησίας διατάξεως. Τέτοια αιματοχυσία ούτε στον Ταραντίνο δεν την βρίσκεις.

Κοινοβουλευτική βία στον Βενιζέλο δεν άσκησε μόνο ο Τσίπρας, άσκησε και ο Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε από το βήμα ότι, για τα υποβρύχια που γέρνουν αθώο θεωρώ μόνο τον εαυτό μου, για τους προκατόχους μου δεν βάζω το χέρι μου ούτε στη φουφού του καστανά. Ποιος είδε τον Βενιζέλο και δεν τον εφοβήθηκε: «Οι υπουργοί δεν είναι για να κάνουν διαπιστώσεις, ούτε τον καλό στην αντιπολίτευση αλλά για να λύνουν προβλήματα», είπε ο Βαγγέλης δείχνοντας με το δάχτυλο τον Δημήτρη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός της αιθούσης. Τον αδικεί ο Βαγγέλης τον Δημήτρη. Ο Αβραμόπουλος μίλησε για «κάποιους που έδρασαν υποβρυχίως», εννοώντας τους πάντες πλην του Βαγγέλη, διότι αν είχε δράσει ο Βενιζέλος υποβρυχίως, θα είχε παρέμβει αστραπηδόν η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και θα τα είχαμε μάθει τα μαντάτα από τότε.

Ο Βενιζέλος εφηύρε μια νέα μορφή βίας, για να μην μιλήσει για την ταμπακιέρα. Μέχρι και τις Σκουριές επικαλέσθηκε, για να μην αναγκαστεί να μιλήσει για τα σκουριασμένα υποβρύχια. Για να μην μιλήσει για τον εξωτικό κύριο Ισκαντάρ Σάφα, για την Γερμανική HDW, για τα δισεκατομμύρια που έφευγαν από δω κι από εκεί. Τόλμησε να μιλήσει μέχρι και για προστασία του ‘Άκη, ο άνθρωπος που αθώωσε τον Άκη στην Εξεταστική Επιτροπή, που έβλεπε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των of shore και έλεγε ότι είναι αριθμοί τηλεφώνων. Πάρε με στο τηλέφωνο λιγάκι να τα πούμε και δώσ' μου ένα ραντεβού, για να συναντηθούμε.

Όσο μένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, θα ανακαλύπτουμε κάθε μέρα και μια νέα μορφή βίας. Η κυβέρνηση που εφαρμόζει κατά γράμμα και με ζέση το φονικό Μνημόνιο, η κυβέρνηση που στηρίζεται στις πλάτες του Βενιζέλου, του κονσιλιέρι του συστήματος, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από όλες σχεδόν τις σκοτεινές υποθέσεις της τελευταίας εικοσαετίας, μια τέτοια κυβέρνηση μόνο με τη βία μπορεί να μακροημερεύσει. Με τη βία που ασκεί η ίδια στους υπηκόους της.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη, μοντάζ Γρέκι
http://www.triklopodia.gr/2013/10/blog-post_2887.html