Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

De facto αναγνώριση του ψευδοκράτους;



benΕκπρόσωποι των Τουρκοκυπρίων θα έρθουν στην Ελλάδα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση σε μια διαδικασία που, κατά πάσα πιθανότητα, οδηγεί στην de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους! Την ίδια ώρα αντιπροσωπία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Αγκυρα για αντίστοιχες συνομιλίες, κάτι που έχει ζητήσει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Η πρωτοφανής επίσκεψη των Τουρκοκύπριων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δέκα ημέρες! Μάλιστα, τέθηκε ως όρος από την Αγκυρα, για να δεχθεί να συζητηθεί το Κυπριακό με τη νόμιμη κυπριακή κυβέρνηση, να υπάρξει αντίστοιχη διαπραγμάτευση των παράνομων Τουρκοκυπρίων με την ελληνική κυβέρνηση!Στην Τουρκία θα ταξιδέψει ως εκπρόσωπος του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος εξελίσσεται σε νεκροθάφτη του κυπριακού Ελληνισμού, ο ειδικός απεσταλμένος Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενώ αναμένεται να καθοριστεί και το όνομα του εκπροσώπου του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.
Από τα παραπάνω προκύπτουν πολλά θέματα, για τα οποία το ΥΠΕΞ τηρεί σιγήν ιχθύος: Ο Α. Μαυρογιάννης ταξιδεύει ως τι στην Αγκυρα; Ως εκπρόσωπος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ως εκπρόσωπος του προέδρου της ελληνοκυπριακής κοινότητας;
Αντίστοιχα, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής ως τι θα έλθει στην Αθήνα; Ως εκπρόσωπος του ψευδοκράτους ή της κοινότητας; Και αν είναι το δεύτερο, τι διαβατήριο θα θεωρήσουν στο αεροδρόμιο; Το διαβατήριο του ψευδοκράτους;
Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι η συμφωνία για τις αμοιβαίες επισκέψεις κλείστηκε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και του Τούρκου ομολόγου του Α. Νταβούτογλου κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Δημοκρατία