Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

To Μαξίμου σιγοντάρει τους …. «αντάρτες»!

Σε κατάσταση παράκρουσης βρίσκονται οι γαλάζιοι βουλευτές που φοβούνται πως στις επόμενες εθνικές εκλογές η κοινοβουλευτική τους ομάδα θα …αποδεκατιστεί ακολουθώντας την τύχη της προηγούμενης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. (Από 170 πήγε στους 30 
βουλευτές)

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποκύψει σε καμία περίπτωση στην λύση της λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων και παράλληλα βομβαρδίζουν καθημερινώς τη Βουλή με ερωτήσεις και τροπολογίες που έχουν κοινωνικό πρόσημο για να ικανοποιήσουν αιτήματα της εκλογικής τους πελατείας.

Ήδη έχουν κάνει «αντάρτικο» για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης κατασχέσεων στην α” κατοικία και έχουν εκδηλώσει κίνημα υπέρ της διεύρυνσης του επιδόματος θέρμανσης. Παράλληλα 60 βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για αγροτεμάχια και οικόπεδα, ενώ άλλοι 32 ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα στην Αγία Παρασκευή για την αποκατάσταση της λειτουργίας της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Άλλοι 34 βουλευτές με τροπολογία τους έχουν ζητήσει την καταβολή επιδόματος ανεργίας και στους εποχικούς υπαλλήλους.

Το Μαξίμου δεν ενοχλείται, αντιθέτως σιγοντάρει τις σχετικές κινήσεις των βουλευτών του και για να τούς βοηθήσει να εκτονωθούν αλλά και για να έχει άλλοθι στην διαπραγμάτευση που θα κάνει με την τρόικα πως δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν νέα μέτρα από τη Βουλή.