Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - Ο Γιάννος ρυθμίζει 1,4 εκατ. σε 48 δόσεις, πληρώνει και καθάρισε!


Aπό τον Παναγιώτη Στάθη

Ο δρόμος είναι απλός για τον Γιάννο Παπαντωνίου, πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ με αποκλίσεις στις δηλώσεις του, όπως 
και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Πληρώνει ή ρυθμίζει το πρόστιμο που θα επιβληθεί από τη ΔΟΥ Κηφισιάς και καθαρίζει! Αυτό προβλέπει η νομοθεσία και τα δικαιώματα που παρέχει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η υπόθεση Παπαντωνίου –Κουράκου αφορά φοροδιαφυγή που ξεπερνά (συνολικά) τα τρία εκατομμύρια ευρώ από το 2000 ως το 2010, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του οικονομικού και φορολογικού ελέγχου που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ, η ποινική αποτίμηση του οποίου είναι κακουργηματική για τη σύζυγο και πλημμεληματική για τον ίδιο.

Αυτό το οποίο πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι επαφίεται πλέον στον ίδιο τον φορολογούμενο πρώην υπουργό, να αποφασίσει επί της ουσίας την εξέλιξη της υπόθεσης, και σε ποινικό επίπεδο.

Την εντολή για την έρευνα είχε δώσει η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, η οποία διαπίστωσε τελικά ότι ο πρώην υπουργός ελέγχεται για φοροδιαφυγή κατ´ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος ενώ η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου σε βαθμό κακουργήματος για το ίδιο αδίκημα εξαιτίας του 1,333 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Lagarde σε τράπεζα της Ελβετίας.

Το αδίκημα που αφορά τον κ. Παπαντωνίου είναι πλημμέλημα, και αυτό γιατί συνολικά μπορεί να αγγίζει το εκατομμύριο αλλά ο νόμος ορίζει ότι για είναι κακούργημα θα πρέπει το αποκρυβέν εισόδημα ετησίως να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να απέκρυψε κάθε χρόνο ποσά άνω των 80.000 ευρώ.

Ο έφορος και η ρύθμιση 

Ο φάκελος έλεγχου ήδη διαβιβάστηκε στη ΔΟΥ Κηφισιάς, όπου ο έφορος θα προβεί σε καταλογισμό προστίμου, το οποίο θα αφορά περίπου το 45% του συνολικού ποσού, δηλαδή περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Τι δυνατότητα έχει ο κ. Παπαντωνίου:

- Πηγαίνει στην εφορία και καταβάλλει το πρόστιμο και παύει και κάθε ποινική διαδικασία σε βάρος του και σε βάρος της συζύγου του.
- Πηγαίνει στην Επιτροπή του άρθρου 70 του ΥΠΟΙΚ και ρυθμίζει το χρέος, έως και σε 48 δόσεις. Σε αυτή την περίπτωση ο έφορος υποβάλλει μεν μηνυτήρια αναφορά που διαβιβάζει στους οικονομικούς εισαγγελείς, η δίωξη ασκείται αλλά ουσιαστικά ατονεί αφού πληρώνει κανονικά τις δόσεις του.
- Δεν πληρώνει τίποτα και με την μηνυτήρια αναφορά του εφόρου ακολουθείται κανονικά η ποινική διαδικασία.
http://www.triklopodia.gr/2013/11/14-48.html