Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτες καταστάσεις σε νεανικό «φεστιβάλ» με χορηγούς το Υπουργείο «Παιδείας» και 3 Δήμους!



sw2013-afisa
Ἀπίστευτες καταστάσεις σὲ νεανικὸ «φεστιβὰλ» μὲ χορηγοὺς τὸ Ὑπουργεῖο «Παιδείας» καὶ 3 Δήμους!
Δεν θα το πιστέψετε, αλλά ομολογουμένως δεν ξέρουμε απο πού να αρχίσουμε και σε ποιό “σημείο” να (πρωτο-) τελειώσουμε! Άφωνοι έχουνε μείνει κυριολεκτικώς, πολλοί γονείς, απο αυτά που ΕΙΔΑΝ, όπως και απο αυτά που ΑΚΟΥΣΑΝ, (και μας κατήγγειλαν οργισμένοι) απο μία “νεανική”… διοργάνωση(;) τραγουδιού(;) που επιγραφόταν ως ‘ΦΕΣΤΙΒΑΛ’, που έγινε «Στην Σκιά Των Βράχων – Θέατρο Βράχων, Μελίνα Μερκούρη – 2013», μόλις προ ολίγων ημερών.  Και πλήρωσαν και απο πάνω! Προτού όμως αναφέρουμε τα “οργανωτικά”, να σας πούμε ότι η “εορτή” αυτή γίνεται χρόνια τώρα και αποτελεί (τάχα) “θεσμό”! (Στίς σχετικές διαφημίσεις, υπήρχαν διευθύνσεις δήμων, τηλέφωνα, ‘φάξ’ και ιστοσελίδες, για την άμεση… “διευκόλυνση” των ενδιαφερομένων!)
Οι ημέρες διεξαγωγής ήταν κατά σειράν η 5η, 6η και η 7η ΙΟΥΛΙΟΥ. Το εισιτήριο ήταν 5 και 10 ευρώ. Η “ομάδα” που απο χρόνια ετοιμάζει αυτές τις “εκδηλώσεις” λέγεται ‘Schoolwave’ και συμμετέχουν όπως γράφει η είδηση, 27 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και ετοιμάζονται “για το μεγάλο πάρτυ του καλοκαιριού”! Μόνον που απο αυτό το δήθεν πάρτυ, δεν λείπουν, ούτε η διακωμώδηση της Ορθοδόξου πίστεως, ούτε της Πατρίδος μας, αλλά ούτε και της οικογενείας, ήτοι των τριών πυλώνων της υπάρξεως και επιβιώσεως, μέσα απο άπειρες υπονομεύσεις αιώνες τώρα, του Ελληνισμού!
Θέλετε να δείτε τί περιλαμβάνει αυτό το “πάρτυ”; Στήν είδηση λέει ότι παίζουν “μουσική”, από ‘pop’ μέχρι ‘death metal’ (δηλαδή ‘ρόκ’ του θανάτου!) και από ‘electrocore’ μέχρι…ρεμπέτικο! Στήν συνέχεια προστίθενται τα ακόλουθα: “Όπως τα τελευταία 8 χρόνια, έτσι και φέτος θα τους περιμένει μια μεγάλη σκηνή, ένας άψογος τεχνικός εξοπλισμός και μια ομάδα τεχνικών, που θα τους φερθεί με τον ίδιο “σεβασμό” που θα φερόταν σε έναν επαγγελματία καλλιτέχνη. Αυτή είναι η φιλοσοφία, που έκανε το ‘Schoolwave’, το πιο επιτυχημένο(!) φεστιβάλ στο είδος του, στην Ευρώπη”.
Προσέξτε όμως πώς ονομάζονται τα συγκροτήματα, που παίρνουν μέρος και είναι βέβαιο πώς θα μείνετε με ανοικτό το στόμα!
Λένε ακόμα πώς, “εκατοντάδες μπάντες έχουν περάσει από την σκηνή του και χιλιάδες παιδιά τις έχουν χειροκροτήσει, ενώ στο τέλος κάθε βραδιάς, μετά τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, θα εμφανιστούν οι: ‘The Burger Project’ (5/7), οι ’Suicidal Angels’ (6/7) (αυτό μεταφράζεται οι ‘άγγελοι που… αυτοκτονούν’!!! Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον, άν αυτά τα άτομα μπορούσαν να μας εξηγήσουν, γιατί θεώρησαν “καλό” ή “πετυχημένο”, να ονοματήσουν το συγκρότημά τους έτσι! Άν δεν υφίστανται “ειδικής προελεύσεως” σκοτεινά “κίνητρα”, τότε τί άλλο δηλώνουν αυτές οι επιλογές; Μήπως ξεκάθαρο σατανισμό; )και ο Κωστής Μαραβέγιας (7/7). Θα υπάρξουν και έκτακτες συμμετοχές, όπως του Σάκη των… ‘Rotting Christ’, [αυτό μεταφράζεται μάλλον, 'ο Χριστός που..."σαπίζει"!!!! Έλεος! Πόση "τρικυμία εν κρανίω" (για να μήν αναφέρουμε άλλη "εκδοχή" που είναι πολύ πιθανή...) άραγε υπάρχει σε αυτούς που επέλεξαν παρόμοιο τίτλο, για συγκρότημα;] ο οποίος παρέα με τον 15χρονο Γιάννη, κιθαρίστα των ‘Speed Alarm’, θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με τους Suicidal Angels”.
Παρακάτω γράφεται: “Την επιλογή των 27 συγκροτημάτων που θα παίξουν (ανάμεσα στα 260 που δήλωσαν συμμετοχή) έκαναν οι: Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Κωστής Μαραβέγιας (τραγουδοποιός)”. Εισητήρια έκοψαν όσοι ήθελαν στους 3 κατωτέρω δήμους που συμμετείχαν(!), αλλά και στα Καταστήματα ‘Public’, ενώ στην Διοργάνωση έλαβαν μέρος, εκτός απο την “Δημιουργική Ομάδα” ‘Schooligans’, το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνος, Δάφνης και Υμηττού, και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς! (Συμμετέχει και το υπουργείο “Παιδείας”! Συγχαρητήρια! “Εύγε” στον κύριο Αρβανιτόπουλο!)
Μά, είναι δυνατόν να επιδοτούν-επικροτούν-ενισχύουν 3 Δήμοι, τέτοιες εκδηλώσεις; Δηλαδή λεφτά υπάρχουν από τον ισχνό πλέον κρατικό “κορβανά”, για αυτές τις επιλογές; Οι αφελείς και σίγουρα άσχετοι ψηφοφόροι των νύν δημοτικών συμβουλίων, έχουν λάβει γνώση και εγκρίνουν να δίδεται βοήθεια σε τέτοιου περιεχομένου “φεστιβάλ”; Όταν ψήφιζαν φανταζόντουσαν ποτέ,σε τί θα επιδοτούν αυτοί, που εξέλεξαν ως δημοτικούς άρχοντες;
Είναι δυνατόν, το Υπουργείο (αντεθνικής σίγουρα!) Παιδείας, στο οποίο υπάγεται η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, να επικροτεί και να εγκρίνει τέτοιου είδους και τύπου συμμετοχές; Τί παιδικό, εφηβικό, νεανικό η σχολικό υπήρξε μέσα στο τριήμερο αυτό; Συμφωνεί το υπουργείο δηλαδή, με την κοροϊδία της Πατρίδος και της Πίστεώς μας; Να υποθέσουμε πώς δεν έχει απολύτως καμμία επιφύλαξη;
Δέχονται να υβρίζεται η Πίστη τους, ο Θεάνθρωπος, η Πατρίδα και η Οικογένεια; Το “σύμβολο” αυτών των διοργανώσεων κάθε χρόνο, ξέρετε ποιό είναι; Να σας το πούμε! Το αποκαλούν “εθνικό ύμνο”, (χλευάζοντας προκλητικότατα τον αληθινό μας Εθνικό Ύμνο) και έχει όνομα “η γιαγιά …πρεζόνι”! Οι στίχοι που ακούγονται σε εξαιρετικώς εντόνους έως εξάλλους ρυθμούς, λένε “γιαγιά πρεζόνι, τελείωνε το κήρυγμα και …πέσε απο το μπαλκόνι”, ή “γιαγιά πρεζόνι, άσε μας εμάς και πέσε απο το μπαλκόνι”! Άν αυτό δεν δηλώνει ανοικτά υπονόμευση του οικογενειακού θεσμού, τότε τί δηλώνει; (Μήπως “χιούμορ”;). Κατά την διάρκεια των “τραγουδιών” ακούγονται στριγγλιές, γίνονται πολύ έντονες χειρονομίες, συχνά άσεμνες, ρούχα βγαίνουν εντός και εκτός σκηνής (“εκσφενδονίζονται” ακόμα και …εσώρρουχα!) υπάρχουν καπνοί και δυνατά φωτορρυθμικά.ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ! Στο “γιαγιά-πρεζόνι”, χαρακτηριστικό σύμβολο ή “εθνικό ύμνο” αυτού του απαράδεκτου “φεστιβάλ”, ο τραγουδιστής “τραγουδά” κοροϊδευτικά το “Πάτερ Υμών”, ενώ προς το τέλος της προσευχής αυξάνει ιδιαιτέρως τον ρυθμό και την ταχύτητα, ώστε να καταλήγει σε άναρθρες κραυγές!
(Άγιοι Αρχιερείς! Συμφωνείτε να διακωμωδούνται ο Χριστός μας και η προσευχή της πίστεώς μας; Και τί θα κάνετε;)
Ως κεντρικός χορηγός εμφανίζεται εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που στο διαρκείας 14 δευτερολέπτων διαφημιστικό της για τις τριήμερες αυτές “φεστιβαλικές εορτές”, που με εμφανή σκοπιμότητα ονομάζει “teaser trailer”, παρουσιάζονται τρείς νεαροί εντελώς γυμνοί(!!!), που ταλαντεύονται πάνω-κάτω σε εντονότατους ρυθμούς, (φαντασθείτε ότι έχουν και οι 3 κατεβασμένα εσώρρουχα και παντελόνι στο ύψος των παπουτσιών τους! Πιο “υψηλά αισθητήρια” δεν είχαν οι “φωτισμένοι” σχεδιαστές του τρέϊλερ αυτού;) εκ των οποίων, ο πρώτος δεξιά στην οθόνη, κρατά και παριστάνει ότι “παίζει” με μία κιθάρα, ενώ οι άλλοι δύο αριστερά του κρατούν μαζί την θήκη της κιθάρας στο επίμαχο…ύψος, όπως και ο δήθεν κιθαροπαίκτης! Το διαφημιστικό γράφει την φράση “πάς με τις μπάντες – σύμπτωμα 81″, υπάρχει μία ακαλαίσθητη ζωγραφιά με το σήμα ενός ‘πακέτου’ της εταιρείας, ενώ γράφονται και οι ημερομηνίες της “εορτής” και ο τόπος. Δεύτερος χορηγός “μεγάλο” κανάλι(….), τρίτος ένα γνωστό σοκολατούχο γάλα (που τελευταίως έμαθαν όλοι ότι είναι 100% γερμανικής προελεύσεως και όχι ελληνικής!) και τέταρτος ένα άλλο “μουσικό” κανάλι. Πρίν ολοκληρώσουμε τις απερίγραπτες αυτές “νεανικές εορτές”, που γίνονται χρόνια τώρα, να προσθέσουμε πώς παρόμοιες “μουσικές οργανώσεις-εκδηλώσεις”, με την ίδια προέλευση, “περιοδεύουν” εδώ και μήνες και στην επαρχία! Ακόμα με βάση την ιστορία, η υπόθεση αυτή ξεκίνησε επί δημάρχου Αθηναίων κυρίας Ντόρας, (της δήθεν “δεξιάς”…) που εισάκουσε αμέσως(!) το αίτημα για χρηματοδότηση αυτών των “εορτών”, με όρο μάλιστα, όπως είχε γραφεί τότε, να μή κάνει… ερωτήσεις!!! (Μόνον ως απίστευτα ακούγονται ΟΛΑ αυτά! Κρίμα!)
Υπάρχει τελικώς κάποιος ισορροπημένος ΝΟΥΣ; Υπάρχει λογική; “Ευλογούν” το υπουργείο και οι δήμοι αυτές τις “καταστάσεις”; Δίνουν και λεφτά απο πάνω; Και εισπράττονται αμέτρητα εισιτήρια των 5 και των 10 ευρώ; Έτσι “καλλιεργούνται” οι νέοι μας; ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ; ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ; Η ΜΗΠΩΣ, ΞΑΝΑ “Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”; Αυτά είναι λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ, τα… ΥΓΙΗ “πρότυπά μας”; Έτσι θα πορευθούν οι γενιές των Ελλήνων στο αύριο;
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ