Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ω τι θράσος μπαμπά… Οι αρχιτέκτονες της αποστασίας, μιλούν για …αποστασία!


Οπαδοί της Ένωσης Κέντρου καίνε εφημερίδες των ΝΕΩΝ έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ στην Χρήστου Λαδά. Τους κατονόμασαν ως αρχιτέκτονες της αποστασίας.Οπαδοί της Ένωσης Κέντρου καίνε εφημερίδες των ΝΕΩΝ έξω από τα τ. γραφεία του ΔΟΛ στην Χρήστου Λαδά. Τους κατονόμασαν ως αρχιτέκτονες της αποστασίας.

Οι αρχιτέκτονες της αποστασίας το 1965 που οδήγησε στην Χούντα και την γενοκτονία της Κύπρου, σήμερα έχουν το θράσος να μιλούν για αποστασία.

Στηρίζονται στον πολιτικά αγράμματο λαό που δημιούργησαν διαχρονικά και αποτελείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από αναγνώστες

και τηλεθεατές των ΜΜ”Ε” συμφερόντων τους.

Το συγκρότημα που στήριξε τους ναζί, την αποστασία, την χούντα, την χούντα του Ιωαννίδη και την εθνοκτόνο πολιτική απεναντι στην Κύπρο ξερνούν προπαγάνδα στα μούτρα ενός αποχαυνωμένου λαού.

Όχι, στόχος δεν είναι ο Τσίπρας. Στόχος είναι η διατήρηση της καταστροφικής πορείας της χώρας όπως έκαναν το ’41, το 67-74 και το 1996.

Ο λαός πρέπει να τους τιμωρήσει και όχι ο Τσίπρας. Ο λαός πληρώνει τον βρώμικο ρόλο τους.

Τον Αύγουστο του 1965, οργισμένοι οπαδοί της Ένωσης Κέντρου, ένα τεράστιο πλήθος, έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας. Στριμωγμένοι στη Χρήστου Λαδά, όπου συνεδρίαζε, στην Λέσχη Φιλελευθέρων, τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κέντρου και βρίσκονταν τα γραφεία της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, του συγκροτήματος Λαμπράκη, χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες φωνάζουν «Όχι άλλος Νόβας» και καίνε εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ. Ο λόγος;  Η εφημερίδα του συγκροτήματος υποστήριζε τη λύση Στεφανόπουλου, που δεν έκρυβε ότι επιθυμούσε να σχηματίσει κυβέρνηση, με τον Ηλία Τσιριμώκο για τον οποίο οι φήμες ανέφεραν ότι ετοιμαζόταν να περάσει στους αποστάτες, να υποστηρίζει ότι «με άμεσες εκλογές υπάρχει ο φόβος της αιματοχυσίας». Με λίγα λόγια ο Τσιριμώκος στήριζε τον Στεφανόπουλο, τον οποίον στήριζαν ΤΑ ΝΕΑ.  Απέναντί τους και στο Παλάτι βρισκόταν ο Γεώργιος Παπανδρέου και πλήθος λαού. 

Ο Γεώργιος Παπανδρέου δήλωνε:  «Ουδέποτε συνέβη εις το παρελθόν ο βασιλεύς να εισβάλει εις τα κόμματα και να εκλέγει κατ’ αρέσκειαν μέλη δια να κατασκευάζει κυβερνήσεις, διαλύοντάς τα…Με την πρότασιν να γίνουν άλλοι πρωθυπουργοί από το κόμμα, κατ’ ουσίαν καθαιρείται ο αρχηγός με απόφαση του βασιλέως… Ο βασιλεύς ουδέποτε θα δικαιωθεί αν κάμη δικτατορία εφ΄όσον έχει την λύσιν των εκλογών».

Στις 18 Αυγούστου του 1965 εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνει ο Ηλίας Τσιριμώκος. Μαζί με τους Στεφανόπουλο, Νόβα και Κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να εντοπίσει εκείνα τα στελέχη της Ένωσης Κέντρου που θα ήταν πρόθυμα να αναλάβουν υπουργοί. Τελικά η κυβέρνησή του ορκίζεται δύο ημέρες αργότερα.

2013. Η ίδια εφημερίδα, δεμένη πια στο άρμα της πιο οπισθοδρομικής και απολίτιστης Δεξιάς, δηλαδή στο άρμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η ίδια εφημερίδα που στήριξε τους “Τσιριμώκους” το 1965, δημοσιεύει πρωτοσέλιδο και κύριο άρθρο, τα οποία θυμίζουν άναρθρες κραυγές αγωνίας για το μέλλον της σημερινής ετοιμόρροπης συγκυβέρνησης. Αναφέρει η εφημερίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προσκαλεί βουλευτές σε αποστασία. Παραλληλίζει η ίδια εφημερίδα τα όσα αναφέρει στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, ο Αλέξης Τσίπρας, με την “βρώμικη ιστορία που επαναλαμβάνεται ως φάρσα” και μετατρέπεται, το ίδιο έντυπο, στο μέσο εκδήλωσης του πανικού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αφού πρώτα αποστάτησε από το… στρατόπεδο της “Δημοκρατικής Παράταξης”, πέρασε σε εκείνο της Δεξιάς του Αντώνη Σαμαρά.

Το πιο αστείο είναι ότι η εφημερίδα σήμερα αναφέρεται με τρόπο αρνητικό στην απόπειρα του Παλατιού, το 1965, να επιβάλλει ως πρωθυπουργό τον Τσιριμώκο. Μόνο που ξεχνά ή θέλει να ξεχάσει η ίδια εφημερίδα ότι ήταν αυτή που είχε στηρίξει τότε τους “Τσιριμώκους”. Ξεχνάει λοιπόν, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ότι η ίδια είναι αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι της βρώμικης ιστορίας της αποστασίας. 

Ο πανικός τους είναι ακόμη πιο μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς την δημοσκόπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι αμφίβολο αν θα εκπροσωπηθεί στο επόμενο κοινοβούλιο. Χαρακτηριστικό δείγμα της συρρίκνωσης του άλλοτε κραταιού κινήματος, το οποίο φλερτάρει με την πολιτική εξαφάνιση είναι η σημερινή δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis η οποία δίνει στο κόμμα Βενιζέλου ποσοστό της τάξης μόλις του 4,3% (ΔιαβάστεΕΔΩ). Στον ΔΟΛ αντιλαμβάνονται την “πτώση’ Βενιζέλου, ως δική τους “πτώση”. Εξάλλου πορεύονται βήμα-βήμα και χέρι-χερι εδώ και χρόνια.

Σήμερα ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη θυμίζει μαυσωλείο. Η επιρροή του είναι μηδενική στον ελληνικό λαό. Ας μην γράφει και την ιστορία όπως θέλει. Υπάρχουν και αξιοπρεπείς χρεοκοπίες. 
 Πληροφορίες από το Periodista.gr