Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η Μέρκελ στήριξε ανέξοδα το ελληνικό πολιτικό σύστημα για ένα εξάμηνο.

σαμ μερκ00Με όλα αυτά τα «καλά» που είπε η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σαμαρά και τη χαραμάδα που άφησε για το θέμα του χρέους μετά την Άνοιξη του 2014, ουσιαστικά παρείχε στήριξη στο ετοιμόρροπο ελληνικό πολιτικό σύστημα για ένα εξάμηνο. Κυρίως για να μην αμαυρωθεί η εικόνα της ΕΕ, με πολιτικά προβλήματα της ελληνικής Προεδρίας. Την ίδια στιγμή όμως, διάφοροι εντολοδόχοι της κ. Μέρκελ, διαμηνύουν πως το εξοντωτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κατά γράμμα.
Γνωρίζει όμως κ. Μέρκελ, ότι μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2014, όπου θα ξεσπάσει όλη η λαϊκή οργή των Ελλήνων, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα μπορεί πλέον να σταθεί ούτε λεπτό. Επομένως η χαραμάδα για επανεξέταση του ελληνικού χρέους που αφήνει είναι ανέξοδη και άνευ αντικρίσματος. 
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν έντονα το ενδεχόμενο να κάνουν τριπλές εκλογές τον Ιούνιο του 2014 για να μαζέψουν τη λαϊκή οργή και να μετριάσουν μια εύκολη άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,  τελειώνουν τον Ιούνιο.
Πέτρος  Χασάπης