Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Χέρι-χέρι» Σαμαράς-Βενιζέλος

«Χέρι-χέρι» Σαμαράς-Βενιζέλος
Απόλυτη στήριξη Σαμαρά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα υποβρύχια και τη λίστα Λαγκάρντ -Στο βάθος η συμφωνία συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές
Αν έβγαλε μία είδηση η συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά προς το MEGA, αυτή ήταν η αμέριστη στήριξη που προσέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων.
Κάποιοι αιφνιδιάστηκαν από τον ένθερμο και απόλυτο τρόπο με τον οποίο ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τον κ. Βενιζέλο. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο πρωθυπουργός, προκειμένου να παράσχει πολιτική κάλυψη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί την έρευνα του 2011 που υπήρξε απαλλακτική για τον τελευταίο.
Τότε πάντως, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε αποδεχθεί το τότε πόρισμα και είχε ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όπως όλα δείχνουν, η κίνηση του πρωθυπουργού έχει καθοριστική σημασία και εντάσσεται σε μία ευρύτερη πολιτική συμφωνία.
Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ο μοναδικός αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος που διαθέτει. Άλλους συμμάχους στο σημερινό πολιτικό σκηνικό δεν έχει αλλά και δεν θα βρει υπό τις παρούσες συνθήκες. Δεν τον συμφέρει συνεπώς να είναι αποδυναμωμένος ο βασικός κυβερνητικός του εταίρος.
Πάγκαλος, Σταμάτης και Κουκουλόπουλος
Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να στηρίξει απόλυτα τον κ. Βενιζέλο απέναντι στις κατηγορίες που του εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που σε αυτή την πολιτική συμφωνία εντάσσεται όχι η κοινή κάθοδος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ( όπως πρότεινε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος) στις ευρωεκλογές αλλά η συνεργασία στις δημοτικές εκλογές.
Ήδη ο κ. Δημήτρης Σταμάτης από την πλευρά της Ν.Δ και ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, είναι επιφορτισμένοι να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο κοινών υποψηφίων στις 13 Περιφέρειες της χώρας και στους μεγάλους δήμους.
Η συγκεκριμένη επιλογή αλλά και η στήριξη στον κ. Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων, προκαλούν την αντίδραση μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ, που χαρακτηρίζονται ως «καραμανλικοί». Θεωρούν ότι η Ν.Δ φορτώνεται ένα βαρίδι και θα πληρώσει βαρύ πολιτικό κόστος.
Τι λένε για τις εκλογές
Σε ότι αφορά τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπάρχουν βουλευτές της Ν.Δ που προεξοφλούν ότι τα δύο κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας αν κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους θα υποστούν πραγματικό βατερλώ αφού θα δημιουργήσουν μία ευρεία αντισυσπείρωση απέναντι τους.
Εκτός από το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ δεν πρόκειται να στηρίξουν υποψήφιους που θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως τον κ. Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής ή τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στο Νότιο Αιγαίο.
«Θα χαθούν όχι μόνο οι μεγάλοι δήμοι αλλά και οι 13 Περιφέρειες αν υπάρξει τέτοια συμφωνία» σχολίαζε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγεται στην Αττική.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/366823/heri-heri-samaras-venizelos#ixzz2jtgXpAFH