Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Αρχίζει το «μαγείρεμα» του νέου μνημονίου

Την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, δεδομένου ότι οι ελληνικές Αρχές έστειλαν όλες τις πληροφορίες τις οποίες ανέμενε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι πληροφορίες που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή αφορούσαν δημοσιονομικά ζητήματα και συγκεκριμένα το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2014, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τους όρους του ελληνικού προγράμματος.

Όπως είπε ο Ο Κόνορ, η Επιτροπή ανέμενε αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα. «Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα και η αξιολόγηση του προγράμματος προχωρά και πάλι» σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιορίζει το δημοσιονομικό κενό στα 2,9 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι το ποσό αυτό δεν βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα. «Δεν αναγνωρίζω αυτό το ποσό» απάντησε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση εάν την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς το θέμα της έλευσης της τρόικας, ο Κόνορ είπε ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια».

totekmirio.gr


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/11/blog-post_7832.html#ixzz2jh7O0R7D