Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΣΤΟΝ... ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Πάγωσαν τους Έλληνες και τώρα θέλουν να φορολογήσουν τζάκια & ξυλόσπομπες

Να επιβάλει περιοριστικούς όρους στη χρήση των τζακιών και των ξυλόσομπων λόγω της αιθαλομίχλης που άρχισε να παρατηρείται εξαιτίας της αυξημένης λειτουργίας τους και λόγω της αδυναμίας των νοικοκυριών να προμηθευτούν πετρέλαιο για να ζεσταθούν, σκέφτεται η κυβέρνηση. Κι όταν εκφράζονται τέτοιες προθέσεις το μυαλό όλων πηγαίνει στην επιβολή κάποιου φόρου, όπως εξοντωτικό φόρο στα καυσόξυλα. Για το καλό της υγείας μας ασφαλώς...
Μόνο και μόνο η σκέψη να μπει ένα απαγορευτικό στη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων δείχνει πώς η κυβέρνηση έχει αιθαλομίχλη στον εγκέφαλο της. Τι περιμένεις όμως από κάποιους που επιβάλλουν φόρους στις στάνες, τα μαντριά και τις οικοδομές και μιλούν για δίκαιο καταμερισμό των φόρων;
Οι άνθρωποι έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν Αφού δεν τα κατάφεραν στερώντας από τον ελληνικό λαό το πετρέλαιο θέρμανσης, αφού πήγαν την τιμή του στα ύψη, τώρα θέλουν να σβήσουν τα τζάκια και τις σόμπες γιατί προκαλούν αιθαλομίχλη.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» η κυβέρνηση στοχεύει στον περιορισμό της αιθαλομίχλης με απαγόρευση της καύσης σε τζάκια και σόμπες σε συγκεκριμένες ημέρες κατά τις οποίες παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά των σωματιδίων αιθαλομίχλης.
Σκέπτεται μάλιστα να προωθήσει το μέτρο αυτό με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα βάζει φρένο στη χρήση των μοναδικών πλέον μέσων ζεστασιάς των Ελλήνων, αφού πετρέλαιο θέρμανσης δεν μπορούν να βάλουν, αλλά ούτε και να πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ από κλιματιστικά και αερόθερμα μπορούν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα υπάρχει προειδοποίηση πριν, όταν οι συγκεντρώσεις σωματιδίων θα κυμαίνονται από 100-150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ μετά θα έρχονται «κυρώσεις», όταν η συγκέντρωση των σωματιδίων ξεπερνούν τα 150 μικρογραμμάρια.
Μέχρι στιγμής στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει ποιες θα είναι οι κυρώσεις, αλλά σίγουρα κάποιος εκ των φωστήρων του υπουργείου Οικονομικών, όπως λ.χ. ο κ. Καραβίτης μπορεί να σκεφθεί ένα φόρο για όσους δηλώνουν ότι έχουν τζάκι.
Οι αχρείοι στην κυβέρνηση, γιατί περί αχρείων και κάφρων πρόκειται, δεν έχουν το Θεό τους. Κάνουν τα πάντα να πεθάνουν τους Έλληνες και να μειώσουν τον πληθυσμό της χώρας. Σε αυτό αποσκοπούν, αφού όπως φάνηκε και από τα περσινά οικονομικά στοιχεία, η αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είχε το αντίθετο από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα. Φέτος πιστεύουν πώς με ένα ψευτοεπίδομα θα σπεύσει ο κόσμος να βάλει πετρέλαιο.
Δεδομένης δε της χρήσης τζακιών και ξυλόσομπων σε μεγάλες επαρχιακές ορεινές πόλεις (όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), όπου και εκεί παρατηρείται αιθαλομίχλη αλλά το κρύο τσακίζει κόκαλα, η κυβέρνηση με τη επιβολή κυρώσεων θα εξοντώσει τους ηλικιωμένους.
Φαίνεται πώς η ώρα που οι πολίτες θα πάρουν στο κυνήγι όχι μόνο την τρόικα και όχι μόνο με κέρματα, αλλά με τις πέτρες πλησιάζει…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr