Πόλεμος έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα μεταξύ του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα και του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη με αφορμή την άκομψη επίθεση του γραμματέα της γαλάζιας Κ.Ο στον βουλευτή με αφορμή το θέμα της φέτας. Με δήλωσή του λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο κ. Μπούρας επιτέθηκε στον βουλευτή για την πρωτοβουλία του να συλλέξει υπογραφές καταγγέλλοντας την συμφωνία Ελλάδας -Καναδά για το θέμα της φέτας ως ξεπούλημα του ελληνικού προϊόντος κάνοντας λόγο για πρωτοβουλία που μόνο σκοπό έχει να παραπλανήσει τον κτηνοτροφικό κόσμο. "Μετά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη για την εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά αναφορικά με τη φέτα, είναι εμφανές ότι η συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για τα ελληνικά συμφέροντα και τους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Για πρώτη φορά, έπειτα και από την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Ε.Ε Μανουέλ Μπαρόζο θεσπίζεται προστασία της φέτας εκτός των συνόρων της ΕΕ. Έτσι το λευκό τυρί που εδώ και 30 χρόνια πωλείται ανεξέλεγκτα ως ελληνική φέτα στον Καναδά δεν θα μπορεί να διακινείται ως ελληνικό ή να χρησιμοποιεί ελληνικά σύμβολα, όπως καταχρηστικά γίνεται μέχρι σήμερα, ενώ θα πρέπει να αναγράφεται σε αυτό η χώρα προέλευσης του προϊόντος" αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση του κ. Μπούρα και καταλήγει: "Κατόπιν τούτων, στερείται αντικειμένου η οποιαδήποτε προσυπογραφή του κειμένου που συντάχθηκε από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Κασαπίδη.Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο κείμενο είναι η δημιουργία εντυπώσεων και η πρόκληση αβάσιμης αναστάτωσης στον κτηνοτροφικό κόσμο».
Η δήλωση Μπούρα και η ακατανόητη για πολλούς επίθεση στον ανεξάρτητο βουλευτή προκάλεσε την οργή του Γιώργου Κασαπίδη ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους έδειξε ότι κλείνει οριστικά η πόρτα της επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία: "Εγώ μένω σταθερός στις απόψεις μου. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τέτοια άτομα" είπε ο κ. Κασαπίδης δείχνοντας τον γραμματέα της γαλάζιας Κ.Ο. Παράλληλα επιβεβαιώσε αυτό που είχαν αποκαλύψει τα parapolitika.gr πως αμέσως μετά την απόφασή του να μην στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές της Ν.Δ τον προσέγγισαν ανοίγοντας θέμα επιστροφής του στη Ν.Δ. Τα όσα έγιναν πριν από λίγο ωστόσο φαίνεται πως κόβουν οριστικά τις γέφυρες της επιστροφής του ανεξάρτητου βουλευτή.


Υ.Γ Το έχουμε πει πολλές φορές ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος στη λήψη αποφάσεων. Το γεγονός ότι ο κ. Κασαπίδης είχε προλάβει να συλλέξει ήδη 83 υπογραφές εκ των οποίων οι 25 από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων οι Β.Πολύδωρας, Γ.Καλαντζής, Κ.Κόλλιας, Κ.Σκρέκας, Γ.Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, Μ.Ταμήλος κλπ δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την προσωπική επίθεση στον βουλευτή. Κι αυτό γιατί αποδεικνύεται πως το μόνο που πέτυχε ήταν η Ν.Δ να χάσει έναν βουλευτή που μέχρι σήμερα το πρωί θεωρούσε δικό της.