Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ: Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Πάγκαλου διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών! Θα παει ο γνωστός εκδότης για μάρτυρας υπεράσπισης;

20131101-184002.jpg
Μετά τη μήνυση δικηγόρου
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μήνυση δικηγόρου για τους ισχυρισμούς του Θ. Πάγκαλου περί παρακολούθησης από την ΕΥΠ Αμερικανών πρεσβευτών, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Με μήνυση που υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, ο δικηγόρος Αθηνών Αγης Τάτσης, ζητά την ποινική δίωξη του Θόδωρου Πάγκαλου για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, παραβίαση μυστικών της
πολιτείας κ.α.
Στη μήνυσή του ο κ. Τάτσης, ο οποίος θα κληθεί πρώτος σε κατάθεση στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, επισημαίνει πως είτε είναι αληθείς, είτε όχι, οι ισχυρισμού τού πρώην υπουργού αποτελούν ποινικό αδίκημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, όπου η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, συμμετείχε στο δίκτυο παρακολουθήσεων της ΝSA, είχε υποστηρίξει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Άγκυρα.
Newsroοm enet, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ