Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κατέληξαν για τον φόρο ακινήτων-Συσκέπτονται για πλειστηριασμούς

Κατέληξαν για τον φόρο ακινήτων-Συσκέπτονται για πλειστηριασμούς
Προσπάθεια για να κλείσουν «όσο το δυνατόν περισσότερα» από τα ανοικτά θέματα μέχρι και τις αρχές του Ιανουαρίου καταβάλλουν κυβέρνηση και Τρόικα, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά τη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.
Το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, και σύμφωνα με τον ίδιο υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου, η κυβέρνηση προτίθεται να το καταθέσει αύριο ή μεθαύριο, στη Βουλή. Πάντως, σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, ανοικτά παραμένουν βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων, όπως, π.χ. το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ή ο ΦΠΑ στην εστίαση. Κατά τη συνάντηση με την τρόικα, συζητήθηκαν, παράλληλα, και ζητήματα νομοτεχνικών βελτιώσεων, όπως, για παράδειγμα, το θέμα των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο.
Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα πολυνομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει σε αυτό διατάξεις που θα αφορούν στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο για την παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και σε παρεμβάσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι οποίες κρίθηκαν αναγκαίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτή, την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο τους πλειστηριασμούς ακινήτων.
kyriakos-mitsotakis
Κυρ. Μητσοτάκης: Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει εκκρεμότητες
Την ώρα της σύσκεψης του κ. Στουρνάρα με την Τρόικα, ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε, έναν όροφο πιο πάνω, στο κτίριο της οδού Νίκης, με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και άλλους συναρμόδιους υπουργούς (Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη, Γεωργιάδη κλπ) για θέματα επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι δεν υπάρχουν ανοικτά θέματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για απολύσεις και κινητικότητα. «Εμείς δεν έχουμε εκκρεμότητες» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα μετάσχει και αυτός στη σύσκεψη με την Τρόικα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/380893/katelixan-gia-ton-foro-akiniton-syskeptontai-gia-pleistiriasmoys#ixzz2nBodr0xw