Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Τσίπρας: Εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο

Τσίπρας: Εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο
-Σε συναγερμό ο κομματικός μηχανισμός της Κουμουνδούρου -Αποφασίστηκε να πολιτικοποιηθούν στο έπακρο οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση
Την Άνοιξη εκτιμά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, υπό τον φόβο των Ευρωεκλογών.
Ο κ. Αλ. Τσίπρας προέβλεψε μιλώντας σε συνεδρίαση της γραμματείας του κόμματός του για τις δημοτικές εκλογές, ότι οι εκλογές θα γίνουν Μάρτιο ή Απρίλιο προκειμένου η κυβέρνηση να μην καταποντιστεί στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη θέσει σε συναγερμό τον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου καθώς, υπάρχει πεποίθηση ότι η δικομματική κυβέρνηση θα επιχειρήσει «ηρωική» έξοδο προς τις κάλπες το πρώτο τετράμηνο του 2014.
Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τοποθετεί τις εκλογές το 2016, ωστόσο κανείς δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία.
 «Δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι τότε. Είναι ότι και προκειμένου να μην καταποντιστεί στις ευρωεκλογές, θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη του κόμματός του.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να πολιτικοποιηθούν στο έπακρο οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, εάν –παρά τις προβλέψεις – δεν προηγηθούν ή δεν διεξαχθούν ταυτόχρονα και οι βουλευτικές εκλογές.
Άλλωστε έχει ήδη προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις 11 και 12 Ιανουαρίου, όπου θα αποφασιστούν και ονόματα μεγάλων πόλεων, ίσως και περιφερειών, όχι όμως τα ονόματα πρώτης γραμμής για δήμους και περιφέρειες.
Η Κουμουνδούρου αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει κοινής αποδοχής Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια, όπως προτείνουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος – με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μάλιστα να προτείνει από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματός του την περασμένη Κυριακή τον Μίκη Θεοδωράκη.
«Πρώτον η κυβέρνηση δεν αντέχει έως τις προεδρικές εκλογές και συνεπώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τον προτείνει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεύτερον, αν προτείνει Πρόεδρο από την αριστερά ο Α. Σαμαράς, πρώτα θα γίνουν εκλογές και μετά θα τον ψηφίσουμε όλοι μαζί» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/385687/tsipras-ekloges-ton-martio-i-ton-aprilio#ixzz2oOFyiqaQ