Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Την οδό της εξόδου βαδίζει ο Βενιζέλος!


Ίσως και πριν τις ευρωεκλογές η αποχώρηση - Τον «σπρώχνουν» πλέον και οι μιντιακοί του σύμμαχοι...
Τα όσα δήλωσε στο newsbomb.gr ιστορικό, έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δείχνουν πως η 
αποχώρηση του Β. Βενιζέλου απ' την ηγεσία του Κινήματος, στην οποία έχουμε κατ' επανάληψη αναφερθεί, έχει πλέον δρομολογηθεί!

Το εν λόγω στέλεχος, με πλούσια εμπειρία στις εσωκομματικές διεργασίες και μεγάλη ικανότητα προσέγγισης κι ερμηνείας τους, μας επεσήμανε ότι όλες οι κινήσεις του Βενιζέλου το τελευταίο διάστημα παραπέμπουν στην εκτίμηση ότι έχει εισέλθει στον οδό της εξόδου.

Μάλιστα σχολίασε με ενδιαφέρον αποσπάσματα απ' τη συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Sabah και την ερμήνευσε ως προάγγελο της κυοφορούμενης αποχώρησής του.

Υπενθυμίζουμε, ότι στη συνέντευξή του αυτή ο Β. Βενιζέλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μεγάλο κόστος που εισέπραξε ο Γ. Παπανδρέου λόγω της επιλογής των μνημονίων και τόνισε ότι κόστος σοβαρό θα εισπράξει κι ο ίδιος, αν και δεν φταίει...

«Θα αναγκαστώ να πληρώσω ένα ιστορικό τιμολόγιο, ενώ δεν έχω ευθύνη», υπογράμμισε σχετικά.

Όλα δείχνουν, ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα τέλμα, ένα αδιέξοδο, χωρίς κανένα φως στην άκρη του τούνελ.

Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται χωρίς τελειωμό. Πλέον έχει συρρικνωθεί σε ποσοστά γύρω στο 4%.

Όλες οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Βενιζέλος απ' το καλοκαίρι πήγαν «άκλαυτες». Δεν απέδωσαν απολύτως τίποτα.

Επίσης, οι συνεχείς επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ του βγήκαν μπούμερανγκ. Μέχρι... σενάρια αποστασίας εφηύρε μαζί με μιντιακούς του συμμάχους για να πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης μηδέν αποτέλεσμα...

Ειδικά οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών τον έχουν πλήρως απογοητεύσει, τον έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Δείχνουν, ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει στις ευρωεκλογές του Μάη να πιάσει πάτο!

Ο Βενιζέλος δεν θέλει επ' ουδενί να χρεωθεί αυτή την καταστροφή. Δεν είναι άλλωστε της πολιτικής του κουλτούρας, ούτε συνάδει με την άμετρη πολιτική του αλαζονεία...

Απ' την άλλη, πληθαίνουν οι εντός του ΠΑΣΟΚ διεργασίες, με στόχο και την αποχώρησή του. Γεύματα και δείπνα βουλευτών, στελεχών, συνδικαλιστών πάνε κι έρχονται.

Αλλά έχει μετρήσει πάρα πολύ στις επιλογές του και μία εξέλιξη των τελευταίων –κυριολεκτικά- ημερών:

· Συγκεκριμένοι μιντιακοί του σύμμαχοι του υποδεικνύουν διακριτικά –προς το παρόν- ότι είναι ώρα να λάβει «γενναίες αποφάσεις, για το «καλό της παράταξης»!

Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς του υποδεικνύουν την έξοδο.

Έτσι, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες, αποκλειστικές πληροφορίες μας, προσανατολίζεται στην δρομολόγηση της αποχώρησής του.

Απλώς αναζητά τον πλέον εύσχημο τρόπο.

Ίσως να είναι αυτός η «γενναία» παραχώρηση της ηγεσίας ενός «κεντροαριστερού» σχήματος σε κάποιο άλλο στέλεχος, που θα μπορεί να είναι ή κάποιο άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή στέλεχος του ευρύτερου χώρου.

Και αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει πριν τις ευρωεκλογές, αφού άλλωστε το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει σε ένα ευρύτερο σχήμα, δεν θα πάρει μέρος ως ΠΑΣΟΚ...

Και στο μεταξύ η μάχη των επιγόνων έχει ξεκινήσει, με ενδιαφερόμενους τη Φώφη Γεννηματά, τον Σαχινίδη, τον Χρυσοχοϊδη, τον Κωνσταντινόπουλο...