Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τζορτζ Σόρος κάνει δωρεά πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία της Νάουσας, αλλά οι γονείς δεν τη δέχονται

Ο Τζορτζ Σόρος κάνει δωρεά πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία της Νάουσας, αλλά οι
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, τα σχολεία στη Νάουσα έκλεισαν εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης. Ο κίνδυνος να επαναληφθεί κάτι τέτοιο είναι ορατός. Παρόλα αυτά, οι σύλλογοι γονέων απορρίπτουν την προσφορά του Τζορτζ Σόρος, το ίδρυμα του οποίου κάνει δωρεά το πετρέλαιο προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα μαθήματα.
Οπως εξήγησε ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός, η δωρεά του ιδρύματος αφορά κι άλλα σχολεία στην Ελλάδα. Ομως, στη γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής αποφασίστηκε να μην γίνει δεκτή η δωρεά, παρά τον κίνδυνο να παγώσουν ξανά οι μαθητές. Επιχείρημά τους το γεγονός ότι είναι ευθύνη του κράτους η συντήρηση των σχολείων, αλλά και οι υποψίες για κίνηση με υστεροβουλία όπως λένε.
«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την 'ευεργεσία' ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ' αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων, Μανώλης Γαλίτης στην «Μακεδονία».
Βέβαια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η απόφαση των συλλόγων δεν είναι δεσμευτική και τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραληφθεί το πετρέλαιο και να διανεμηθεί στα σχολεία.


Πηγή: Ο Τζορτζ Σόρος κάνει δωρεά πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία της Νάουσας, αλλά οι γονείς δεν τη δέχονται | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/134521#ixzz2nCiaB0st