Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Νέα απίστευτα στοιχεία Κάντα, που αγγίζουν και Γιάννο! «Πήρα τόσες μίζες, που δεν τις θυμάμαι όλες»!

Για τέταρτη και τελευταία ημέρα ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Κάντας συνέχισε χθες τις αποκαλύψεις για το διεφθαρμένο σκοτεινό παρασκήνιο γύρω από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων στην απολογία του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς
Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου. Οι αποκαλύψεις του «ακουμπούν» δύο υπουργικές θητείες, του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κατηγορούμενος... μπερδευόταν με λεπτομέρειες, καθώς φέρεται ότι ομολόγησε κυνικά ότι «πήρε τόσες μίζες που δεν τις θυμάται όλες»!

Τα περιστατικά που κατά πληροφορίες ανέφερε ρίχνουν φως στα άδυτα των αμαρτωλών προμηθειών στα γραφεία του ΥΠΕΘΑ. Ενα από αυτά αφορά έναν αντιπρόσωπο εταιρίας προμήθειας εξοπλιστικού προγράμματος, ο οποίος ξέχασε -διόλου τυχαία- στο γραφείο του... σακβουαγιάζ με 600.000 ευρώ! Οταν τον πήρε τηλέφωνο τον ρώτησε «μήπως ξέχασες κάτι;» και του απάντησε «όχι, αυτό είναι για σένα».

Η τετραήμερη απολογία Κάντα εισέφερε στοιχεία στη Δικαιοσύνη για μίζες εκατομμυρίων και για συνολικά 10 εξοπλιστικά προγράμματα. Τρία από αυτά «αγγίζουν» και την περίοδο υπουργίας του Γ. Παπαντωνίου, καθώς είτε επί των ημερών του υπογράφηκαν οι συμβάσεις είτε επεκτάθηκαν ως option. Πρόκειται κατά πληροφορίες για την προμήθεια των υποβρυχίων, των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ καθώς και των αντιαρματικών Κορνέτ. Ειδικά για τα άρματα μάχης Λέοπαρντ ο Α. Κάντας φέρεται ότι ομολόγησε μίζα 1.700.000 ευρώ.

Επιπλέον, η απολογία Κάντα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική γιατί κατονόμασε και 10 πρόσωπα από τα οποία δωροδοκήθηκε, δίνοντας στοιχεία και για τραπεζικούς λογαριασμούς διακίνησης. Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούσε αναρίθμητους λογαριασμούς σε επτά ελβετικές τράπεζες, τις κινήσεις των οποίων προτίθεται να προσκομίσει στις δικαστικές Αρχές, ενώ για να χαθούν τα ίχνη του παράνομου χρήματος χρησιμοποιούνταν το ίδιο σύστημα ξεπλύματος με την υπόθεση της Siemens!

Την ίδια στιγμή από την απολογία του φέρεται ότι αναδεικνύεται κομβικό πρόσωπο στις έρευνες για τα εξοπλιστικά υπέργηρος αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρίας (Π.Ε.), τον οποίον ο Α. Κάντας κατονομάζει ως τον άνθρωπο από τον οποίο δωροδοκήθηκε με 1.500.000 ευρώ για την προμήθεια των υποβρυχίων και του αντιαεροπορικού Asrad. Θεωρείται βέβαιο ότι το εν λόγω πρόσωπο σύντομα θα περάσει το κατώφλι των ανακριτών με την ιδιότητα του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας αδικήματα που επισείουν ως και ισόβια κάθειρξη. Ο Π.Ε. έχει ήδη διαμηνύσει διαμέσου του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι είναι διατεθειμένος να μιλήσει.

Βάσω Παλαιού
http://www.triklopodia.gr/2013/12/blog-post_711.html