Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό
Κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες ώρες για το Κυπριακό, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Μετά και την έκτακτη σύνοδο του άτυπου συμβουλίου των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, όπου μελετήθηκαν οι εξελίξεις στις προσπάθειες για έκδοση κοινής διακήρυξης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνέστησε υπομονή.
Ερωτηθείς δε για το αν υπάρχει κάποια βελτίωση σε ό,τι αφορά στο θέμα της κοινής διακήρυξης, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Καλό είναι να αναμένουμε για να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις από τις συναντήσεις και τις προσδοκίες, που δημιουργούν κάποιοι για τις παραπέρα κινήσεις των Τούρκων ή των Τουρκοκυπρίων».
Ο πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε επίσης ότι δεν είχε συνάντηση, ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη νέα συνάντηση που είχε χθες ο ειδικός αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Ερωτηθείς εάν έχουν προσκομίσει κάτι τα Ηνωμένα Εθνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε αναμονή έως το απόγευμα, οπότε «θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση». «Δεν υπάρχει περίπτωση η οποιαδήποτε απόφασή να μην γνωστοποιηθεί στο λαό, αρκούντος αιτιολογημένη» πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι σε εγρήγορση παραμένουν κυβέρνηση και αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη προσπάθεια διαμόρφωσης του κοινού ανακοινωθέντος, με στόχο την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
Υπενθυμίζεται πως χθες, ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είχε μία καλή συζήτηση με τον κ. Αναστασιάδη και δήλωσε: «Πιστεύω ότι περνούμε μια από εκείνες τις φάσεις, όπου είναι σημαντικό να επιδείξουμε διακριτικότητα έτσι δεν επιθυμώ να πω οτιδήποτε περισσότερο για αυτές τις συναντήσεις σε αυτό το στάδιο».


Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/382034/krisimes-ores-gia-to-kypriako#ixzz2nTWPSVo1