Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Σαρκοζί: Είναι το πεπρωμένο μου να γυρίσω στην πολιτική

Σαρκοζί: Είναι το πεπρωμένο μου να γυρίσω στην πολιτική
Και οι δημοσκοπήσεις είναι με το μέρος του
"Δεν είναι θέμα επιλογής αν θέλω να επιστρέψω ή όχι στην πολιτική. Είναι το πεπρωμένο", φέρεται να δήλωσε σε φίλους και στενούς συνεργάτες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό "Le Point".

Παρά το γεγονός ότι κρατά προς το παρόν τα χαρτιά του κλειστά, ο Σαρκοζί κάνει συχνά δημόσιες εμφανίσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει δριμύτερος στην πολιτική σκηνή της γαλλικής δημοκρατίας. Εξάλλου, και οι δημοσκοπήσεις είναι με το μέρος του. Την ώρα που το 46% των Γάλλων πολιτών επιθυμούν την επιστροφή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αποκαλύψει τις προθέσεις του. Αν και έχει δηλώσει ότι μετά την πολιτική, θέλει να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις, δεν διευκρίνισε το πότε θα βάλει τέλος στην ενασχόλησή του με τα κοινά. Ωστόσο, για τον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας, είναι κοινό μυστικό ότι ο Σαρκοζί θα επιστρέψει στην πολιτική. Ο πρώην υπουργός Ζαν Λουί Μπορλού, δηλώνει στο γαλλικό περιοδικό: «Ο Σαρκοζί θέλει να επιστρέψει. Δεν πρόκειται πια για κάποια αποκάλυψη».

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου του πρώην προέδρου το διαψεύδει, ενώ άλλοι σπεύδουν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους. «Εγώ είμαι ευτυχής και αυτό ισχύει για πολλούς Γάλλους και βουλευτές που ξέρω ότι ο Νικολά Σαρκοζί δεν αποκλείει την πιθανότητα επιστροφής του», δηλώνει ο ομοϊδεάτης του , βουλευτής της γαλλικής Δεξιάς, Ντανιέλ Φασκέλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το δημοσίευμα του "Le Point" δεν είναι το μοναδικό που υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος σχεδιάζει την επάνοδό του στην πολιτική , παρότι μετά την ήττα του από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, είχε διαβεβαιώσει ότι εγκαταλείπει την πολιτική. Και η τρίτη σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι έχει δηλώσει ότι δεν θέλει ο Σαρκοζί να ασχοληθεί πάλι με την πολιτική.

Πάντως, στο στρατόπεδο των σοσιαλιστών, ακούγονται ήδη "φωνές" που προειδοποιούν τους Γάλλους πολίτες : «Πιστεύω ότι οι Γάλλοι δεν θα έχουν κοντή μνήμη» υποστηρίζει η σοσιαλίστρια Σεγκολέν Ρουαγιάλ, αντίπαλος του Σαρκοζί στις προεδρικές του 2007, αποδίδοντας τα σενάρια περί επιστροφής, στην διάσπαση και τις έριδες στους κόλπους της δεξιάς. Η δεξιά βρίσκεται σε αξιοθρήνητη κατάσταση. Διχασμός και απουσία προτάσεων. Είναι εσωτερική υπόθεση του στρατοπέδου της δεξιάς, αυτοί θα πρέπει να λύσουν τα προβλήματά τους», επισημαίνει η Σεγκολέν.