Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ο Τάσος Γιαννίτσης επικεφαλής της «Κίνησης των 58»


Ο Τάσος Γιαννίτσης επικεφαλής της «Κίνησης των 58»
Άλλη μία δημοσιογραφική επιτυχία της εφημερίδας NEWSBOMB που το είχε αποκαλύψει πριν από 2 μήνες
Τον Οκτώβριο του 2013 η εφημερίδα NEWSBOMB αποκάλυπτε τα σχέδια της Τρόικας και συγκεκριμένα της Γερμανίας για την Ελλάδα, τα οποία περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την προώθηση δικών της προσώπων σε θέσεις κλειδιά, ώστε να είναι σίγουροι ότι η χώρα μας δεν θα μπορέσει να σηκώσει- όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά- «κεφάλι» και εκείνοι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι ...
Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, γνωστός άλλωστε για τις σχέσεις που διατηρούσε και διατηρεί με το Βερολίνο. Η κίνησή του τότε μάλιστα να στηρίξει δημοσίως την κίνηση των «58» που ακόμα βρισκόταν στα σπάργανα ερμηνεύθηκε ως μία επίδειξη πολιτικής πυγμής και στιβαρότητας που επί της ουσίας προανήγγειλε την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς με τη δική του σφραγίδα!
Η εφημερίδα επεσήμανε τότε και το ρόλο του Τάσου Γιαννίτση, στενού συνεργάτη και ανθρώπου της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος φέρονταν να έχει επιδοθεί σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις, ούτως ώστε η κίνηση αυτή να έχει ρόλο και λόγο στις πολιτικές εξελίξεις.
Δύο μήνες μετά, την Κυριακή που πέρασε, το ρεπορτάζ της εφημερίδας επιβεβαιώθηκε πλήρως: Η κίνηση των 58 ετοιμάζεται για την πρώτη της εκλογική κάθοδο, με επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου, όπως έντονα φημολογείται, τον Τάσο Γιαννίτση.
giannitsis
Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στελέχη της Κίνησης των «58» την Κυριακή συζητήθηκαν, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά, οι πολιτικές συνθήκες που θα επιτρέψουν μία κοινή κάθοδο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και οι βασικές κατευθύνσεις που θα έχει το προγραμματικό τους κείμενο.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι το εκλογικό όνομα της Κίνησης θα είναι «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» και σε αυτό θα μετέχουν υποψήφιοι τόσο από την κίνηση των «58» όσο και από τις συνεργαζόμενες κινήσεις, ενώ οι υποψήφιοι που τυχόν εκλεγούν θα ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών.
Ως συνεργαζόμενες κινήσεις, εξηγείται στην ανακοίνωση ότι νοούνται «όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού».
Ως προς τις διαδικασίες επιλογής προσώπων και συγκρότησης των οργάνων η συνάντηση κατέληξε ότι θα γίνει με διαδικασίες «ασφαλώς συναινετικές» που «θα σέβονται την ιστορικότητα των φορέων και τις πολιτικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εθνική συγκυρία».
shmitis
Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα NEWSBOMB στο ίδιο δημοσίευμα, η κίνηση των 58 φέρεται να σηματοδοτεί την ύστατη μεθόδευση διαπλοκής μερίδας κατασκευαστών και εφοπλιστών και συγκεκριμένα του συστήματος των εκδοτών, για να διατηρηθεί η προνομιακή σχέση τους με το κράτος κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας δικαίου.
Μάλιστα, πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν τότε ότι νεόκοποι αλλά και «ευπατρίδες» της Κεντραριστεράς σπεύδουν να «δηλώσουν συμμετοχή» στο νέο αυτό πολιτικό μόρφωμα με στόχο να διασφαλίσουν το αφορολόγητο των εφοπλιστών και την ιδιότυπη ασυλία μιας κάστας της ντόπιας πλουτοκρατίας που συνθέτει το σύστημα της διαπλοκής από το 1996 έως και σήμερα, προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι το δημόσιο – λαϊκό συμφέρον.
Όπως αποδεικνύεται, σιγά σιγά οι επιβουλές των ξένων συμφερόντων δρομολογούνται. Και αν ανατρέξουμε και πάλι στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, τότε το επόμενο «επεισόδιο» είναι ο «διορισμός» του Κώστα Σημίτη, συνεργάτες του οποίου φέρονται να μετέχουν σε κάθε μορφής σκάνδαλα και πάρτυ μιζών, στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μία εξέλιξη που δεν μοιάζει πια τόσο απίθανη...