Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ…

Γράφει ο Ντίνος Μπάνος

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑΗ συμμετοχή του κόσμου, ελάχιστη. Οι καιρικές συνθήκες επίσης άσχημες, καθότι υπήρχε μουντή συννεφιά και συνεχής βροχή κατά την διεξαγωγή του καθιερωμένου Αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας. Η όλη ατμόσφαιρα δεν είχε την αρμόζουσα γιορτινή χροιά.
Λέτε να έφταιξε η εκεί παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά;
Ο κ. Σαμαράς έφτασε στον τόπο της τελετής, όχι με το δικό του αυτοκίνητο, αλλά με την κυβερνητική μαύρη BMW, την οποία ακολουθούσε ένα κυβερνητικό μαύρο βαν, επίσης BMW!
Διότι όπως δήλωσε πρόσφατα και ο ίδιος, είχε καταθέσει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ τις πινακίδεςκυκλοφορίας του, καθότι τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελείας, έγιναν δυσβάσταχτα.
Κατά τα άλλα και όπως διαπιστώθηκε και τα δύο κυβερνητικά οχήματα ήταν εφοδιασμένα με γνήσιες πινακίδες κυκλοφορίας, όχι όπως κάποιοι άλλοι, ονόματα δεν λέμε χρονιάρα ημέρα…
Επίσης δεν πρέπει να αφήσουμε να μας διαφύγει, το ότι η BMW είναι μία γερμανική μάρκα.
Άρα, γερμανικά μαύρα αυτοκίνητα, κακός βροχερός καιρός και Αντώνης Σαμαράς, τι σας λέει;
Εκρηκτικό το «μίγμα» και ίσως αυτό να εννοούσε Αντώνης, όταν το 2011 μιλούσε ότι η χώρα χρειάζεται «ένα άλλο μίγμα», βέβαια συμπλήρωνε και έλεγε «…πολιτικής», αλλά το ίδιο κάνει. Διότι η μαυρίλα που υπάρχει σήμερα στη χώρα, με ευθύνη και υπογραφή Αντώνη Σαμαρά, αποτέλεσμα πολιτικής είναι. Ακόμη η έμμεση αναφορά σε μηχανοκίνητα γερμανικά προϊόντα, είναι επίσης αποτέλεσμα πολιτικής και δη εσφαλμένης, ύποπτης και έξωθεν μιζοδοτούμενης.
Τέλος, η μικρή, έως ελάχιστη συμμετοχή του κόσμου σε τέτοια γιορτινή ημέρα και μάλιστα με την παρουσία συμπατριώτη πρωθυπουργού, είναι επίσης αποτέλεσμα πολιτικής και μάλιστα κάκιστης, που καμία σχέση δεν είχε με αυτήν που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Σαμαράς.
Βλέποντας όλα αυτά ο Αντώνης και σκεπτόμενος σαν γνήσιος καλαματιανός, παρακολούθησε καλού-κακού την τελετή του Αγιασμού των υδάτων πάνω σ’ ένα καϊκι, μεσοπέλαγα, ή αρόδο, όπως λένε οι ναυτικοί, διότι κατάλαβε, όπως κι’ εσείς,  ότι το τοπικό κοινωνικό μίγμα ήταν πράγματι εκρηκτικό, με εξαίρεση δύο-τρία ΑΜΕΑ, τα οποία έσπευσαν να τον χαιρετίσουν, αψηφώντας με γενναιότητα, το τί θα άκουγαν αργότερα από το φιλικό και συγγενικό τους περίγυρο…
Βέβαια, δεν είπαμε κουβέντα για τον κακό και βροχερό καιρό. Αυτό όμως ήταν Θεού δουλειά.
Και μια και Του χάλασε ο Σαμαράς την γιορτή, τι περιμένατε να του στείλει, λιακάδα;
Πάλι καλά που δεν του έστειλε κανένα σεισμό με πολλά ρίχτερ, αλλά σκέφθηκε τον απλό κοσμάκη…
Καημένε Αντώνη, ακόμη και ο Θεός…