Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Νεκρός ανασφάλιστος ασθενής που δεν τον δέχτηκε κανένα νοσοκομείο

dakepekoz: Με τις "υγείες σου", δολοφόνε...
Νεκρός ανασφάλιστος ασθενής που δεν τον δέχτηκε κανένα νοσοκομείο
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αρκετό καιρό τώρα "φωνάζει" για τους ανασφάλιστους ασθενείς που πρέπει να νοσηλευτούν. Για την ακρίβεια προσπαθεί να βοηθήσει 50 άτομα, εκ των οποίων οι 10 διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Δυστυχώς χτες το βράδυ ένας από τους ασθενείς που ήταν σε άμεσο κίνδυνο έχασε τη μάχη με τη ζωή, χωρίς να προλάβει να νοσηλευτεί, αφού δεν βρέθηκε κανένα δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχόταν χωρίς κόστος. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. "
Δυστυχώς αργά σήμερα μάθαμε ότι ο ένας από τους δέκα ασθενείς για τους οποίους παλεύουμε από τις 09/12 να νοσηλευτούν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο έχασε την μάχη με τον θάνατο.

Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμοπτύσεις. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος, με αποτέλεσμα να κάνουμε την πρώτη μας έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας στις 09/12 και να επανέλθουμε εκ νέου στις 20/12 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους.

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30/12. Άλλο ένα σπίτι ανασφάλιστου συμπολίτη μας έκλεισε. Άλλος ένας πολίτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών. Την 10η θέση στην αναλυτική λίστα των ασθενών μας, που στείλαμε σήμερα στο Υπουργείο, καταλαμβάνει πλέον άλλος ασθενής, ελπίζουμε να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης.

Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει 8 ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, 1 με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και 1 με λέμφωμα non hodgkin και έχει άμεση ανάγκη χημειοθεραπείας. Ως πότε όμως οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας θα βάζουν τις ζωές ΟΛΩΝ μας σε κίνδυνο και θα κόβουν κονδύλια που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για το δημόσιο σύστημα υγείας; Σήμερα κηδεύτηκε ο 66χρονος, από αύριο θα εντείνουμε τον αγώνα μας για να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι γενοκτόνες αυτές πολιτικές. Αυτοί που δολοφονούν ευάλωτους πολίτες θα λογοδοτήσουν πολύ σύντομα.

* Έχουμε σβήσει τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών για ευνόητους λόγους. Το λιγότερο όμως που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε ένα μικρό αποδεικτικό στοιχείο προς την κοινή γνώμη είναι να δημοσιοποιήσουμε το έγγραφο που στείλαμε σήμερα (2.1.14) στο Υπουργείο με όλα τα στοιχεία των ασθενών".

mitro
- See more at: http://www.toxwni.gr/ellada/item/10166-nekros-anasfalistos-asthenis-pou-den-ton-dextike-kanena-nosokomeio#.UsZvavRdU7w