Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Πολική δίνη απειλεί από τα μέσα του Ιανουαρίου τόσο την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα, με πολικές θερμοκρασίες αλλά και πολλά χιόνια.

«Πολική δίνη» απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη!!! -από τα μέσα του μήνα

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες τόσο σε Καναδά όσο και στις Η.Π.Α, είναι πολύ ακραίες. Το πολικό ψύχος που χτύπησε την βόρεια Αμερική, θα ανασυνταχθεί εκ' νέου στον βόρειο πόλο και θα εκτοπιστεί προς την Ευρώπη από τα μέσα του μήνα.

Φαίνεται αρχικά στα μέσα τους μήνα και κυρίως μετά τις 15 Ιανουαρίου, να επηρεάζεται από έντονο κρύο και πολλά χιόνια όλη η βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη και κυρίως η Σκανδιναβία και η Ρωσία.

Καθώς λοιπόν το ψύχος θα καλοσχηματίζεται στην βορειοανατολική Ευρώπη, μέρος του θα βρει δίοδο να κινηθεί πιο νότια, νοτιοδυτικά και πιο συγκεκριμένα προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, επηρεάζοντας και την χώρα μας, πιθανότατα με πολύ κρύο και αρκετά χιόνια, τα οποία ακόμα στην χώρα μας δεν τα έχουμε δει.

Όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν πως πολικό ψύχος θα χτυπήσει μεγάλο τμήματα της Ευρώπης μετά τα μέσα του Ιανουαρίου και ίσως επηρεαστεί και η Ελλάδα και τα Βαλκάνια από κάτι τέτοιο, μετά τις 18 με 19 Ιανουαρίου και κυρίως μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Μετεωρολόγοι στην Αμερική, επισήμαναν με δηλώσεις του, πως το ψύχος αυτό, ήταν το πιο ισχυρό από το 1990 που χτύπησε τον Καναδά και τις Η.Π.Α και προβλέπουν κάτι ανάλογο να συμβαίνει και στην Ευρώπη.

greek-weather
http://www.tsardaki.gr/2014/01/blog-post_1628.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+tsardaki%2FVQKY+%28%CE%A4%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9+%C2%AE%29