Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Καταδίκη των αδερφών Γεωργιάδη και του εκδοτικού τους οίκου για προσβολή πνευματικής ιδιοκτησίας


Ο ΆδωνιςΟ Άδωνις
“ Μπορεί τα βιβλία που τηλεπωλούσε ο κ. Γεωργιάδης να τα «λιγουρεύονται» οι τηλεθεατές, ωστόσο δεν είχε γίνει γνωστό ότι κάποια ήταν ...«κλεμμένα» ”
Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε τον Αύγουστο του 2013 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνώ κατά του υπουργού Υγείας, με το πλούσιο βιογραφικό στις τηλεοπτικές βιβλιοπωλήσεις, Άδωνι Γεωργιάδη, του αδελφού του Λεωνίδα Γεωργιάδη, καθώς και του εκδοτικού τους οίκου, της εταιρείας «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ» και της διευθύντριας σπουδών της εταιρείας, Άννας Ευσταθίου Τζιροπούλου για προσβολή πνευματικής περιουσίας.
 
 
 
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο ενάγων Θεόφιλος Σημαιοφορίδης μήνυσε τους προαναφερόμενους για προσβολή του σήματος «Ελλήνων Λόγος», του οποίου αναγνωρίζεται ως πνευματικός δημιουργός, καθώς η Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, όπως κατήγγειλε και επιβεβαιώθηκε από το δικαστήριο, σε δύο συγγράμματά της με τίτλους «Πώς η Ελληνική Γονιμοποίησε τον Παγκόσμιο Λόγο» και «Ο Εν τη Λέξει Λόγος» έχει χρησιμοποιήσει τις ιδέες του ενάγοντα, χωρίς την άδειά του.
 
 
 
Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τον Θεόφιλο Σημαιοφορίδη, διατάσσοντας παράλληλα την καταστροφή όλων των εντύπων του εκδοτικού οίκου στα οποία αναφέρεται ο όρος «Έλλην Λόγος», ενώ καταλόγισε και ποινή 20.000 ευρώ σε κάθε εναγόμενο ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
 
 
 
Μπορεί τα βιβλία που πωλούσε από τηλεοράσεως ο κ. Γεωργιάδης να ήταν, σύμφωνα με πολλούς, αμφίβολης ποιότητας και περιεχομένου και μπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να τα «λιγουρεύονται» οι τηλεθεατές, ωστόσο είχε γίνει γνωστό ότι κάποια ήταν ...«κλεμμένα».