Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι θα συντριβεί στις εκλογές

Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να οδηγήσει τη χώρα σε τριπλές εκλογές, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι αν οι βουλευτικές εκλογές διενεργηθούν μετά τον Μάιο, τότε το κόμμα του θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.  ”
Πλήρη επίγνωση της επικείμενης εκλογικής συντριβής φέρεται να έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι σύμβουλοί του στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός δηλώνει όλο και πιο συχνά στον περίγυρό του, ότι δύσκολα η καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, παρά το γεγονός ότι δημοσίως ο ίδιος δηλώνει το αντίθετο. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος πριν από λίγα 24ωρα δήλωσε δημοσίως ότι "Ελπίζω να πάμε σε εκλογές το 2016". 

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν τις τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ να διευρύνεται, όπως επίσης και το κόμμα Σαμαρά να ισοψηφεί σχεδόν με εκείνο της Χρυσής Αυγής.  Ταυτόχρονα το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση δεν έχει να κάνει τόσο με το ποσοστό που θα λάβει η Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, το οποίο θα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρό, όσο με εκείνο που θα εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δύσκολα θα μπει στη βουλή. Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου κινείται στα επίπεδα του 3%.

Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να οδηγήσει τη χώρα σε τριπλές εκλογές, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι αν οι βουλευτικές εκλογές διενεργηθούν μετά τον Μάιο, τότε το κόμμα του θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες "Ότι και να κάνει από εδώ και πέρα ο Σαμαράς, δύσκολα θα αντιστρέψει το κλίμα. Όσο πιο γρήγορα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, τόσο πιο αξιοπρεπής θα είναι η ήττα του κόμματός του".