Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Νομικό πραξικόπημα για αποκλεισμό Κασιδιάρη!

kasΩς προπομπός κινήσεων βγήκε χθες ο συνταγματολόγος και εκλεκτός του συστήματος Σημίτη και των άλλων… προοδευτικών δυνάμεων Γιώργος Σωτηρέλης και επί της ουσίας άνοιξε θέμα για την υποψηφιότητα βουλευτών της Χ.Α. στις δημοτικές εκλογές. Με τον τρόπο αυτόν πάντως δείχνει πανικό και επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις που γίνονται, και κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, που φέρουν σε διψήφια ποσοστά τον Ηλία Κασιδιάρη.
Σύμφωνα με τον κατά τα λοιπά…δημοκράτη κ. Σωτηρέλη (που είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης 1994-1995 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων 2003-2004), ο οποίος μίλησε στον Βήμα FM, από τη στιγμή που δεν μπορεί, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, να χαρακτηριστεί παράνομη, τότε πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο… 1974. Η εναλλακτική που πρότεινε ο συνταγματολόγος είναι να επανέλθουν οι διατάξεις του Π.Δ. του 1974 που ίσχυσε έως το 2002 και προέβλεπαν, εκτός από τις συνθήκες κατάλυσης του πολιτεύματος, «να μη συμμετέχουν ως υποψήφιοι κάποιοι που διώκονται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε αυτήν ή όταν είναι βεβαρημένα τα μέλη ενός κόμματος με εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο».
Σε πιο ειδική ερώτηση, που αφορά τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τη δημαρχία της Αθήνας, ο καθηγητής Σωτηρέλης τόνισε: «Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι, αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Διότι μετά, εκ των υστέρων, εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του».
Αντιδρώντας στις απόψεις Σωτηρέλη, ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε ότι «με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν υφίσταται καμία απολύτως περίπτωση απαγόρευσης υποψηφιότητάς μου ως δημάρχου Αθηναίων» και πρόσθεσε ότι «ακόμη και αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν αλλάζει τίποτε εις ό,τι αφορά τα πολιτικά μου δικαιώματα. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων υπάρχει μόνο σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης».
Δημοκρατία